29.01.15

Tankar kring hur Roxi skall vänja sig i nya hemmet - utan stress. Roxi har som sagt varit med redan en gång till vår nya lägenhet. Eftersom hon är en hund som lätt stressar upp sig så har jag en liten plan hur vi ska få det att gå lugnt till. Vill helst inte ha en hund som bara svansar omkring och inte kan få ro. Redan då hon var med första gången så lät jag henne först snusa omkring i hennes takt (jävligt flamsigt men ändå), så att hon vet att hon får fritt gå var hon vill där. När det var färdigt snusat och upptäckt så lade jag min rock på golvet i ena knuten i köket (har inte någon bädd åt henne där ännu) så att hon fick ligga på plats medan jag grejade. Skulle jag inte ha gjort det sku hennes iver ha vuxit till stress. 
 
Hon har inte heller någon eroahdistus (svenska??), men på ny plats vet man aldrig. Så jag testade snabbt att lämna henne ensam medan jag sprang ut till bilen och förde lådor. Knäpptyst. Duktig hund satt bakom mellandörren med värsta korkodilblicken, söt som aldrig förr, men framförallt tyst och lugn. 
 
Idag tänkte jag ta med henne andra gången dit, har som mål att hon ska kunna hålla lugnet ända från bilen fram till ytterdörren, inte dra och håsa (som senast). Hade tänkt tvätta hennes bädd och filt före vi flyttar men kom på att det är bättre för henne att hitta tryggheten om jag inte gör det. Hon får helt enkelt försöka hitta tryggheten med hjälp av sina egna lukter från bädden när vi ska sova första natten där. 
 
Vissa tycker jag är löjlig som funderar så mycket på hur en hund skall ta flytten, men känner man sin egen hund så vet man precis vad den behöver för att få en bra start utan stress. Vill ju att hon ska njuta och känna sig hemma där, och dessutom trygg och stressfri.