29.4.15

Hej o gå jag blev gammal o grå! Sepster också förstås. Men födelsedagen blev int riktigt så positiv som man skulle ha önskat. Märkte igårkväll att Roxi inte riktigt var sig själv, men tänkte mest att hon bara var riktigt trött efter en lång dag med massa bus. Men när vi skulle gå o sova så fick hon inte ro någonstans och verkade ha ont nånstans vid baken, men jag försökte kolla men såg inget. 
 
Imorse ville hon inte sitta, hon lade ner sig direkt jag sa "sitt" och ställde sig upp direkt. När jag rörde vid svansen så visade hon tydligt att det gjorde ont nånstans där, dessutom ville hon inte kisa när vi gick ut. Blev orolig men tänkte att Krisse får följa med under dagen och se hur hon beter sig. Vid 13 tiden ringde jag o fråga hur det var o hon hade fortfarande inte kisa o svansen bara hängde.. Krisse ringde till veterinären och fick tid till kl 18 och veterinären hade då sagt att det troligtvis är analsäckarna som måste tömmas. Så när jag kom hem från jobbet fick vi syster och mamma på kaffekalas och sedan iväg till veterinären. Roxi skötte sig exemplariskt när Krisse höll i henne på bordet. Hon tjöt lite när vetten tömde säckarna men det var ju väntat, måste ju ha gjort jätteont. Efter det fick hon en spruta med värkmedicin för svansen eftersom det klart och tydligt var vesihäntä (vattensvans?). Hon simmade ju igår i Gölen och vattnet var antagligen för kallt och eftersom huden är tunn vid svansen är det så känsligt där.
 
Men 2 veckors medicinkur fick hon och inget annat behövs göras. Skönt att det inte var nånting värre än det iallafall, och nu känner vi igen symptomen så om det händer igen så behöv vi bara be om recept så får vi medicin igen. Nu vilar hon och är trött efter massa ståhej här hemma, Krisses mamma och syster kom också på kaffe efter vi hade varit till vetten så nu äntligen är det lugn o ro här hemma :) 
 
Nu ska vi krypa ner under täcket och hoppas att vi möts av en viftande svans så snabbt som möjligt <3
 
tjock o svullen hängsvans :(